medisinsk cannabis norge Fundamentals Explained

Innbruddssikring av legemiddellagre Retningslinjer for kontroll med temperatur ved lagring og transportation av legemidler Andre særskilte krav til oppbevaring av legemidler Kvalitetssystem og kvalitetshåndbok-retningslinjer Krav til personale – FFA Grossistvirksomhet med legemidler til dyr Gavesendinger til utlandet Distribusjon, retur og destruksjon

Medisinsk cannabis er produkter med innhold av cannabisplante til medisinsk bruk. Både Helsedirektoratet og Legemiddelverket er enige om at det finnes en liten gruppe pasienter som kan ha nytte av lindrende behandling med medisinsk cannabis.

Slik utvikles og godkjennes legemidler Klinisk utprøving av legemidler til mennesker Søknad og oppfølging av markedsføringstillatelse Desinfeksjonsmidler - godkjenning, tilvirkning og import Klassifisering av legemidler Legemidler og vaksiner mot covid-19 Norske legemiddelstandarder Bivirkninger og legemiddelsikkerhet

Apoteka sitt høve til produksjon av legemiddel til kliniske studiar GMP-sertifikat ved tilverking av verkestoff Ommerking av utprøvingspreparat med ny holdbarheitsdato Retningslinjer for bruk av bulkpakningar ved maskinell dosedispensering Søknad om tilverkarløyve Tilsyn med blodbankar Tilverkarløyve og GMP-sertifikat

Legen må begrunne hvorfor pasienten ikke kan behandles med et legemiddel som er godkjent i Norge (legemiddelforskriften § two-5). Legen må ha konkludert med at pasienten kan ha nytte av behandling med et cannabisrelatert legemiddel

Legemiddelverket vurderer for tiden klassifiseringen av CBD og cannabisprodukter. Inntil videre anses produkter som er basert på ekstrakter av cannabis som narkotika, og jf. narkotikaforskriften vil slike produkter ikke være tillatt for import uten særskilt tillatelse.

Legemiddelverket skriver på sine sider at «Det er bred enighet om at den vitenskapelige dokumentasjonen vedrørende effekt og sikkerhet ved medisinsk bruk av cannabisplante er mangelfull.»

Både Helsedirektoratet og DMP er enige om at det finnes en liten gruppe pasienter som kan ha nytte av lindrende behandling med cannabis.

Andre leger ved smertepoliklinikken kan forespørres dersom behandlingsansvarlig lege ikke er tilgjengelig, Males de har ikke plikt til å forskrive legemiddelet. Smertepoliklinikken kan ikke garantere at det til enhver tid er en lege tilgjengelig som kan og ønsker å skrive ut denne gruppen medikamenter.

Noen mener at vi i Norge er for restriktive og tror at cannabis kan hjelpe ved en rekke sykdommer. Forskningen på effekten av cannabis på mange ulike tilstander og plager er ikke god nok, og ved flere samlestudier har male ikke inkludert de studiene som har vist damaging resultater ved bruk av cannabis, slik at konklusjonen om effekt blir feil, sier Bramness.

Vi har fjernet lenke til “Veileder for leger fra Helsedirektoratet og DMP” og tatt aktuell informasjon fra veilederen inn i teksten på denne siden.

Behandlingsansvarlig lege kontakter deg medisinsk cannabis norge og sammen lager dere en behandlingsplan og eventuell nedtrappingsplan av andre medikamenter som du bruker. Dersom søknaden godkjennes

Helsedirektoratet har avgjort at annen bruk av de godkjente legemidlene og all bruk av uregistrerte cannabisprodukter skal regnes som utprøvende behandling.

Samtidig synes jeg at det er feil ikke å kunne forskrive dette til aktuelle pasienter så lenge andre tilbud er forsøkt og pasienten har en vanskelig totalsituasjon de opplever som bedre med medisinsk cannabis, sier avdelingsleder og UiO-professor Audun Stubhaug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *